Schrijf je nu in!
FanWork Musicals logo

Praktische informatie

Jaarindeling

Hieronder staat een compleet overzicht hoe een musicalseizoen op inhoudelijk niveau bij ons is opgebouwd.

September – december

In de docenten handleiding staat beschreven wat wij verwachten van de eerste paar maanden van het jaar:
“In deze periode leg je de basis voor de sfeer en het werkklimaat. In deze periode ben je bezig met de samenhang van de groep. Natuurlijk gebruik je hier zang- dans en spel voor, maar ‘een mooie choreografie’ is niet het doel. Werk elke les aan je pedagogische klimaat en bied veel samenwerkingsopdrachten aan. Hoe meer de leerlingen samenwerken en elkaar leren kennen, des te beter.”

Januari – einde schooljaar

Vanaf januari gaan we werken aan de eindshow. Welke musical gespeeld wordt gaat altijd in samenspraak, soms is het een bestaande musical, soms eentje die we zelf hebben gemaakt. Tijdens deze musical voegen we meer groepen van de locatie samen en ze spelen met elkaar een grote musical in een echt theater.

Vakanties

Uiteraard hebben we bij FanWork Musicals ook vakanties. We houden de vakanties aan zoals door overheid bepaald. Het kan daarom soms zijn (zoals tijdens de meivakantie) dat het iets anders loopt dan met de school van je kind, omdat ze soms 2 weken hebben en anderen misschien maar 1. Vandaar dat wij de vakanties aanhouden zoals deze staan vermeld op Rijksoverheid.nl.

Overzicht lesdagen in de FanWork app

Wij hebben een hele coole FanWork app. Als je kind bij ons op les zit krijg je toegang tot deze app. In deze app staat een heel overzicht van alle lesdagen. Je kunt precies zien waar je kind les heeft en wanneer ze vrij zijn.

Eindshow

De eindshow. Hét hoogtepunt van het schooljaar.

Persoonlijke ontwikkeling, sociaal-emotionele ontwikkeling, zelfverzekerdheid en vertrouwen, we werken er het hele schooljaar aan. En op het einde van het schooljaar gaan we deze kwaliteiten en de zang- dans en acteerkwaliteiten aan iedereen laten zien. Op het grote podium! Ieder kind straalt in onze eindshow!

Voor alle leslocaties organiseren we aan het eind van het schooljaar een grote eindshow. Een avond waar de zaal vol zit met ouders, opa’s, oma’s, broertjes, zusjes, ooms, tantes, neven en nichten en andere belangstellenden, die zitten te glimmen van trots. Natuurlijk spelen we in mooie grote zalen. Kortom: het wordt een show om nooit te vergeten!

Bestel hier kaartjes voor de eindshow.

Evaluaties

Evaluatie, hoe hebben we het met z’n allen gedaan?

Binnen FanWork hebben we prachtige ideeën over onze lessen. Maar we willen dit natuurlijk ook evalueren op het einde van het jaar.

Evaluatieles

De laatste les van het schooljaar is de uitzwaailes. De eindshow is geweest en het schooljaar zit er bijna op. Een mooi moment om met elkaar te gaan zitten en te bespreken hoe het afgelopen jaar is gegaan. Binnen deze evaluatieles bespreken we 4 onderwerpen:

 1. Docent evalueert de leerlingen
  In een gesprek bespreken de docenten met de leerlingen hoe ze vinden dat ze het het afgelopen jaar hebben gedaan. Dit zal veelal ook persoonlijk zijn. De werkpunten per persoon worden besproken, want persoonlijke aandacht vinden we belangrijk.
 2. De leerlingen evalueren de docenten.
  Natuurlijk krijgen de leerlingen de kans om te vertellen hoe ze vinden dat de docent het gedaan heeft. Positief of opbouwend. Alles is welkom.
 3. Leerlingen evalueren lesmateriaal
  De leerlingen krijgen de kans om aan te geven hoe ze de lesinhoud vonden.
 4. Vooruit kijken
  Met z’n allen wordt er gekeken naar het volgende seizoen. De leerlingen kunnen aangeven wat zij leuk en interessant vinden om volgend seizoen te doen. De docent geeft aan wat hij of zij graag met de leerlingen zou willen doen.

Van dit gesprek worden uiteraard notulen gemaakt. Deze notulen zijn voor ons super belangrijk, we willen altijd blijven ontwikkelen. We worden alleen door de input van onze leerlingen en ouders beter.

Wilt u als ouder graag feedback geven, dan kan dat. Graag zelfs. Doe dat via onze contactpagina.

Fanwork_Musicals_leren_zingen

Evaluaties op papier

Naast de evaluatieles krijgt iedere leerling op het einde van het seizoen een persoonlijke evaluatie van de docenten. Ouders krijgen de evaluatie gemaild tegen het einde van het seizoen. Hierin zal iedere docent aangeven wat hij van de persoonlijke ontwikkeling van de leerling vindt. Daarnaast is er ruimte voor de docent om aan te geven hoe het kind zich ontwikkeld heeft binnen het vakgebied.

Spreekbeurt

Een spreekbeurt houden over FanWork Musicals?

Wij beschikken over een compleet spreekbeurtpakket om een ontzettend leuke spreekbeurt te kunnen geven! We hebben een standaard digitaal pakket met daarin achtergrondinformatie en leuke weetjes. Daarnaast hebben we ook allerlei leuk beeldmateriaal zoals filmpjes en foto’s.

Tot slot sturen we ook nog flyers en posters op! Alle ingrediënten voor een te gekke spreekbeurt!

Vul het formulier in en dan sturen wij alles naar je op.

Talent Class

Onze Talent Classes zijn speciaal voor leerlingen met meer talent én ambitie

Wat is de Talent Class?

Binnen de lessen zijn onze docenten continu aan het kijken naar de ontwikkeling van de leerlingen. Is uw kind bovenmatig getalenteerd en heeft hij of zij ook de persoonlijkheid om er iets mee te doen, dan kan het zomaar zijn dat uw kind wordt geselecteerd voor onze Talent Classes.

De Talent Classes worden gegeven op onderstaand adres:

Het Sieraad
Postjesweg 1
1057 DT, Amsterdam

Persoonlijkheid, ontwikkeling én talent

Wij hebben onze mond vol over de persoonlijke ontwikkeling van kinderen. Dat is niet voor niets. Iedereen weet dat, ook als je talent voor hebt, dat je ervoor moet willen werken. Wij geven de leerlingen met meer talent alle ruimte om te groeien. Ook persoonlijk, want als je persoonlijke ontwikkeling doormaakt – zelfverzekerder wordt – dan kan het talent pas echt tot zijn recht komen.

The artist is nothing without the gift, but the gift is nothing without the work

Toelating

Vanuit onze reguliere leslocaties worden de leerlingen op het einde van het schooljaar geselecteerd voor onze Talent Classes. Uw kind kan dus pas hierbij komen als hij of zij eerst op een reguliere leslocatie les volgt. Pas dan kunnen we zeggen of uw kind binnen ons profiel valt.

Succesverhalen

De Talent Classes hebben als doel, de studenten klaar te stomen voor een goede auditie bij bijvoorbeeld de Frank Sanders Akademie of het Conservatorium. Door de jaren heen zijn tientallen van onze leerlingen aangenomen op diverse vakopleidingen. Iets waar wij heel trots op zijn.

Veel oud-leerlingen zijn te zien in grote landelijke, professionele producties. En wat ook nog eens heel leuk is: enkele zijn zich gaan specialiseren in het doceren en geven nu bij ons les.

Niveaus

De Talent Classes zijn niet ingedeeld in niveaus maar op leeftijd. Hierdoor kunnen de docenten toepasselijk en leeftijdsgericht met de leerlingen werken aan songs, scènes en dansen die op de juiste leeftijden aansluiten.

Middelen die wij inzetten om de talenten optimaal te benutten:

 • Persoonlijke aandacht. Net zoals in al onze lessen.
 • Specialisatieklassen – nog meer verdieping
 • Tussentijdse evaluatie
 • Extra workshops
 • Extra lesuren t.o.v. onze reguliere lessen.

Wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen via onze contactpagina.

Geweldig
Anoniem
Lees verder
Onze dochters zitten nu een paar jaar op de musicalles van Fanwork en vinden het nog steeds geweldig. Andere sport is er voor opzij geschoven. We zien ze groeien elk jaar, qua techniek maar vooral ook qua zelfvertrouwen.
Ze stond te stralen
Astrid
Lees verder
Afgelopen woensdag heeft mijn dochter Mila van 7 jaar haar 1e musical les gehad. We mochten de laatste 10 minuten kijken. Ze was nu al een ster, stond vooraan te stralen, zang, dans en acteren is...
Heel erg leuk en leerzaam
A. Jagesar
Lees verder
Er word goed gehoor gegeven aan wensen van ouders. Kinderen voelen zich erg op hun gemak en elk kind voelt zich bijzonder in talent. Een aanrader dus!!
Goede docenten
Anoniem
Lees verder
Fijne docenten en goede organisatie. Onze oudste doet nu mee met de talent class in Amsterdam. We zijn onder de indruk van het niveau van de leerlingen en lessen daar!
Previous
Next

Laat zien wie je bent

Probeer nu gratis, kom gerust een keer kijken!

Eindshow FANWORK MUSICALS

Ze komen er weer aan: de eindshows!

We hebben er zin in, kom je ook?